آموزشتازها بیتکولاینتریدتکنیکالرمز ارزمطالبنظراتنظرات و تحلیل ها

الگوریتم اجماع چیست ؟

با وجود این که اطلاعات تراکنش‌ها در بلاک چین توسط یک نفر نوشته می‌شود، اما برای تایید اطلاعات باید کاربران دیگر نیز اطلاعات را تایید کنند. بنابراین اعضای شبکه باید بتوانند از طریقی در مورد صحت اطلاعات به «اجماع» (dif) برسند.

با وجود این که اطلاعات تراکنش‌ها در بلاک چین توسط یک نفر نوشته می‌شود، اما برای تایید اطلاعات باید کاربران دیگر نیز اطلاعات را تایید کنند. بنابراین اعضای شبکه باید بتوانند از طریقی در مورد صحت اطلاعات به «اجماع» (dif) برسند. در سیستم‌های مرکزی این بخش وجود ندارد. چرا که همه اطلاعات در دست سرور مرکزی است و همان سرور، وظیفه تایید و ثبت اطلاعات را بر عهده دارد.

برای اینکه اعضای شبکه روی اطلاعات درست به اجماع برسند، نیاز است که برای این فرآیند هزینه‌ای داده باشند. بدون دادن هزینه، کاربران الزامی به تایید اطلاعات درست یا رد اطلاعات غلط ندارند. بنابراین، الگوریتم اجماع همان بخش صرف هزینه توسط کاربران است.

الگوریتم‌های اجماع مختلفی برای تایید اطلاعات در شبکه‌های بلاک چین استفاده شده است. دو مورد مهم و اصلی آن «الگوریتم اجماع اثبات کار» (Proof of Work | PoW) و «الگوریتم اجماع اثبات سهام» (Proof of Stake | PoS) است. «بیت‌کوین» و «لایت کوین» از الگوریتم اجماع اثبات کار و «کاردانو» و «سولانا» از اثبات سهام استفاده می‌کنند. در ادامه به آموزش این دو الگوریتم خواهیم پرداخت.

تنها راه کسب درآمد از بازار ارزهای دیجیتال، یادگیری درست و اصولی مفاهیم پایه‌ای این بازار است. به دلیل اهمیت این موضوع، «فرادرس» اقدام به تدوین فیلم آموزش مقدماتی ارزهای دیجیتال (رمزارزها) کرده که لینک آن در ادامه آمده است.

افراد پس از بحث زیاد به ایده ای مشترک رسیده اند - الگوریتم اجماع

الگوریتم اجماع اثبات کار در آموزش ارز دیجیتال

در الگوریتم PoW کاربران برای اثبات درستکاری خود در شبکه، باید با استفاده از سیستم‌های کامپیوتری خود، معادلات طراحی شده توسط شبکه را حل کنند. بنابراین کاربران در این حالت سیستم‌های محاسباتی خود را در اختیار شبکه بلاک چین قرار می‌دهند. در صورت درستکاری، کاربران از شبکه پاداش دریافت می‌کنند و در صورت خرابکاری، انرژی برق و هزینه اولیه صرف شده برای خرید دستگاه‌های محاسباتی هدر می‌رود.

معادلات شبکه بلاک چین به گونه‌ای طراحی شده‌اند که حل کردن آن‌ها سخت، اما تایید جواب آن‌ها راحت است. کاربران در شبکه باید با حل پیوسته معادله شبکه با جایگذاری عدد رندوم «نانس» (Nonce)، به جواب مد نظر شبکه برای آن برسند. هر کسی که زودتر به جواب برسد، اطلاعات جدید را به بلاک چین اضافه می‌کند. کاربر موظف است جواب بدست آمده را به دیگر اعضای شبکه ارسال کند. اعضای دیگر می‌توانند به راحتی جواب را با گذاشتن در معادله نهایی، تایید یا رد کنند. در صورت تایید، اطلاعات به بلاک چین اضافه می‌شود و کاربر پاداش خود را از شبکه دریافت می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *